METAL SANAT / Dekoratif Ürünler için Kullanılan Metaller

demir_sanat

Metallerin çok geniş kullanım alanları vardır. Kolay şekil alabilmelerinden dolayı kullandığımız araç ve gereçlerin yapımında metaller ön plana çıkmaktadır..

Metal dekorasyon ürünleri hem pratik hem de estetik amaçlar için üretilmiş yaratımlardır. Yararlı olan dekor öğeleri, süs parçaları veya fonksiyonel nesneler için tasarlanır. Bronz, gümüş, altın, kalay, bakır, kurşun, pirinç ve demir gibi metallerden yapılan ürünler çoğunluktadır.

Telden yapılmış telkari işleri ve bronzdan eski dövülmüş metal bardaklara ve ince altın Mısırlı takılara kadar uzanan dökme demirden yapılmış heykellerden, metallerin dayanıklılığı ve dövülebilir doğası, onları güzel sanat eserleri ve el sanatları yapmak için en iyi malzemelerden biri haline getirmiştir.

hexagon_metal_saat

Mısır piramitleri hayatta kalmak için hazinelerin ve eserler çoğunluğu metal sanat varyasyonlarıdır. Metal heykeller, mücevherler, altın süs eşyaları, sikkeler ve cenaze maskeleri içerir.

Bugün hala Yunanistan ve Roma’da bulunan görkemli heykeller bronzlaşırken, antik Amerikan uygarlıkları bakırdan çekiçleme ve törensel aletler yaptırıyordu.

Haç ve kutsal sanat gibi inancın nesneleri de manastır hücrelerinde keşişler tarafından mükemmel bir mükemmellik için hazırlanmıştı ve New York Limanındaki muhteşem Özgürlük Heykeli bakır ve dövme demirden yaratıldı.

Günümüzde, özellikle dekorasyon ve süsleme amaçlı metal sanat eserlerine yeniden ilgi duyulmaktadır. Kuyumcular, tıpkı eski günlerde olduğu gibi, değerli mücevherler veya emaye motifleri ile zenginleştirilmiş süs değerli metallerle üretilmiş güzel mücevherler yaparlar.

Ve şimdi iç mimarlar, dekoratörler artık her zamankinden daha fazla, duvar sanatı, heykeller, heykeller, ferforje mobilya, dekoratif donanım (kapılar, pencereler, metal menteşeler, vs …) ve süs sehpası dekor parçaları için metalik ürünler kullanıyor.

Dekoratif Sanatlar için Kullanılan Metaller

  1. DEMİR

Bilinen tüm metallerden demir, en çok bulunanıdır ve hemen hemen tüm elementlerde bulunabilir; su, toprak ve kayaçlar.

Antik çağlardan beri değerli bir malzeme olarak bilinir ve Nineveh, Mısır, Roma ve antik Çin’de demir objeler keşfedilmiştir.

Bu metal tam olarak saf değildir çünkü üç ana ticari demir çeşidi ile birlikte bazı silikon, kükürt, karbon ve fosfor içerir. . . Dökme demir, ferforje ve çeşitli derecelerde karbon bileşikleri içeren çelik.

Diğer demir nesneleri de dahil olmak üzere tüm sanat eserleri ve heykeller, nemli havaya, neme veya suya maruz kaldıklarında paslanırlar. Bununla birlikte, demir cevheri paslanmaya eğilimli olduğu için, kalay, pirinç veya çinko gibi oksitleyici olmayan materyallerle kaplandığında önlenebilir.

Demir, kişisel süslemeler, el aletleri, pişirme kapları, bahçe heykelleri ve içme kapları ile silah, at nalı, tekne ve diğer fonksiyonel eşyaların süslenmesiyle yapılır.

Dökme demir, ferforje ve çelikteki karbon miktarı karakterini, gücünü ve çalışma niteliklerini belirleyen şeydir. Ferforje en az miktarda karbon içerirken, dökme demir en çok içerir.

Yaşamdan daha büyük heykellerden, karşı konulmaz minyon süslemeleri ve sanat formlarına kadar, tüm farklı tipteki demir sanat eserleri bu üç bölümden birinden yapılır.

demir_sanat

 

Dökme demir – Bu, kırılgan bir kalite veren iyi miktarda karbon içerir. Çok sert vurulursa kolayca çatlar ve gerilmez ya da bükülemez. Dökme demir, pürüzlülüğünden dolayı dekoratif sanatlarda gerçekten kullanılmaz, ancak esas olarak süs yanakları ve kaplamalar, şömine aksesuarları ve geleneksel sobalar için kullanılır.

dökme_demir

 Çelik – Çelik sertliği dövme ve dökme demir arasında bir orta yoldur, bu nedenle her ikisinin de özelliklerine sahiptir. Çok yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında, daha ince bir dereceye sahiptir ve daha hafif ve yumuşaktır. Ani soğuk havalarda aşırı derecede zorlaşır. Çelik bir parıltılıdır ve büyük ölçüde yapısal işler ve takviye malzemeleri için kullanılsa da, çağdaş sanat eserleri ve heykeller için de kullanılır.

 celik

 

Paslanmaz çelik – Çelikle alaşımlanmış krom, paslanmaya karşı korunmasına yardımcı olur ve parlaklığını korur ve paslanmaz çelik% 10 ila% 20 oranında krom ile alaşımlıdır. Parlaklığı, paslanmayı önleyici nitelikleri ve güzelliği onu zarif çatal bıçak takımı, merdiven korkulukları, dekoratif donanım ve mücevherlere uygun hale getirir.

 paslanmaz_çelik

 

Ferforje – Ferforje, dökme demirden daha az karbon kirliliğine sahiptir ve doğada daha yumuşaktır. Plakalara kolayca yuvarlanır, çubuklarla dövülür ve tellere çekilir. İşlenebilirliği, herhangi bir şekle veya forma dönüşmesine izin verir, Ferforje eşyalar, pirinçle boyanabilir ve demirin çeşitli kalınlıkları, daha ucuz donanım, parantez ve köşebentler, bahçe mobilyaları, dış mekan süsleri ve bahçe heykelleri, şömine döşemeleri, korkuluklar ve korkuluklar, ızgaralar ve uygun fiyatlı aydınlatma armatürleri.

ferforje

  1. Kalay

Teneke büyük ölçüde metal duvar sanat eserleri, plaklar, figural heykeller, asma süs eşyaları, teneke duvar levhaları, büstler, dekoratif rozetler, su kapları, süslü vazolar, şamdanlar ve kalay folyo sanatı için kullanılır.

Her şekilde kalay, bu şekilde oluşturulan en müthiş metal sanatı ile geri dönüştürülmüş sanat için kullanılmıştır. Geri dönüştürülebilir teneke malzemeler arasında şişe kapakları, tatlı teneke kutular, gıda kutuları ve benzerleri bulunur.

Metal sanatın en az bilinen ama güzel ifadelerinden bir tanesi ilk 16 civarında Meksika’da üretilen kalay sanatlara denir inci yüzyılda.

Kalay sadece uygun ve ucuz olmadığı için hafif ve dövülebilirdi. Bu, çok çeşitli dekoratif ve fonksiyonel resimlerin şekillendirilmesi, kıvrılması, damgalanması, delinmesi ve kesilmesi ile hoş renklerin boyanmasını kolaylaştırdı.

Tin’in gümüşe benzeyen parlak yüzeyi, paslanma eğilimi ne olursa olsun, sanat objeleri ve heykeller yapma konusundaki cazibesine büyük olasılıkla katkıda bulunuyor.

kalay

  1. Bakır

Bakır, saf haliyle, gümüş, altın ve teneke gibi bulunan ve kullanımı açısından demirden önceden tarihlenen bir metaldir. Sanat tarihine göre, birçok millet, madeni para, silah, heykel, dekor ve ev eşyaları yapmak için malzeme olarak bakır kullanmıştır.

Eski Mısırlıların, henüz bilinmeyen bir süreçle granitlerini kesmek için sertleştirilmiş bakır keskiler kullandıkları da iddia edilmektedir.

Bu metal hem dekoratif hem de endüstriyel sanatlar için kullanılır ve gücü, dayanıklılığı ve işlenebilirliği için tercih edilir. İstenilen bir şekle veya şekle bakırın kalıplanabildiği kolaylığı, onu aşağıdakiler için yararlı ve harika bir metal haline getirmektedir:

bakır_

  • Donanım
  • Heykel çalışmaları
  • Duvar Sanatı
  • Heykeller
  • Masa süsleri
  • Vazolar ve çömlekler
  • Kaideleri görüntüle
  • Aydınlatma armatürleri
  • Ekranlar
  • Menfezler
  • Mutfak eşyaları
  • Etnik takı
  • Saatler

Kuyumcular, kuyumculuk için sertleştirmek için gümüş veya altın ile bakır birleştirir. Bakır ayrıca, güzel Alman gümüş parçaları yapmak için nikel ve çinko ile alaşımlıdır.

Bakır çok dayanıklı olduğu için, küçük süslemeli nesnelerin üretimi için ve aşırı gerilmeye dayanamayan yapısal nesneler için yaygın olarak kullanılır.

Bir cevap yazın