Baston – Walking Cane – kuraq works dekorasyon

 

Kuraq Works dekoratif ürünler üreten bir atölye olsa da ağılıklı olarak duvar dekorasyonları üzerinde durmaktadır. Kuraklık dendiğinde akla “doğa” ve “kuru olan doğal materyaller” gelir. Kuraklık her zaman kötü anlama gelmez, bir şeyleri iyileştirme fırsatı verir ve iyileştirildiğinde size çok şey katar. Boş duvarları “Kurak araziye” benzetsek de kuraq works mekanları daha güzel hale getirmek için yeni dekorasyon fikirleri üretiyor.

Küçük bir mottomuz var: “Motivasyon için meditasyon”

Sanatın bir çok dalında olduğu gibi El sanatları da kendini ifade etme biçimidir. Ahşap oyma vb zanaatlar: hem kendini ifade etme hem de meditasyon etkisi verir.

Gelelim baston sevdasının hikayesine.

Baston yapma fikri kendiliğinden oluşan bir durumdu. Doğayı çok seviyoruz ve fırsat buldukça ağaçların, kuşların, rüzgarın arasında dolaşıyoruz. Bu şekilde insan olmanın en saf halini kendimizde bulabiliyoruz 🙂

Gezinti sırasında müzik dinleyip, yere düşen kuru dal parçalarını elimize alıp kabuklarını soyarak anı yaşıyoruz. Henüz dumanla haberleşip, avcılık yapmaya başlamasak da “mış” gibi yaparak bu modern(!) dünyada mutlu olmaya gayret gösteriyoruz.

Yine bir gezinti sırasında soyulan dalın kalın ve büyük olduğu fark edilince “bundan iyi baston olur” heyecanına giriverdik. Baston fikri akla gelince de baston kullanan değerli bir büyüğümüz akla geldi ve ona özel doğal bir hediye hazırlamak için kollar sıvandı. Çıkış noktası, fikir, materyal kısaca her şey hazırdı. Peki ya tasarımı nasıl olacaktı?

Şahin konsepti üzerinden gidilecekti ancak fonksiyonel bir kaç özellik de eklemek fena olmazdı.

Baston Walking Cane kuraq-works

 

Bunun için ilk aşamada şahinin pozlandırması ve bastonun ergonomik olmasına dikkat edildi. Ahşap oyma aşamalarının özeti aşağıdaki gibidir. Her aşamanın fotoğrafı olmasa da hayal gücünüze güveniyoruz 🙂

Baston-Walking-Cane

Baston-Walking-Cane2

Baston-Walking-Cane3

Baston-Walking-Cane4

Genel hatları belirledikten sonra yavaş yavaş oyuyoruz. O anki ruh haline ve çalışılan bölgeye göre kimi zaman gravür makinası kimi zaman maket bıçağı kimi zaman da zımpara kullanıyoruz.

Baston-Walking-Cane5

 

Sonra baston için küçük ama bizim için büyük bir dokunuş. Gözlere kullanılan fosfor tozu ve epoksi reçineyle ışıl ışıl parlayan bir gözümüz oldu. Hediyeye karakter, canlılık ve anlam kazandırmış olduk.

Baston Walking Cane4 kuraq-works

Artık doğanın desteği yeni sahibinin yanında..

Yaklaşık 3 keyifli hafta içinde tamamlandı, bitmesi hiç istenmedi. Ciddi zaman ayıramadığımız düşünülürse süre gayet normal.

Baston Walking Cane2 kuraq-works

Baston Walking Cane3 kuraq-works

 

Baston Walking Cane5 kuraq-works

Baston Walking Cane6 kuraq-works

Baston Walking Cane7 kuraq-works

 

Buraya kadar geldiğine göre yukarıdaki hikayeyi okuduğunu varsayıyoruz. Doğadaki duygumuzu ve fikrin ortaya çıkma evresinin beynimizdeki yansımasını az da olsa hissettiren bir video var aşağıda.

Yaşamın en saf dokunuşları seninle olsun.

 

Peki kuraq works neden bu tarz ürünler satmıyor? Evet “henüz” satmıyor çünkü bazı şeyler doğal haliyle daha güzel )

Mekanları Kuraq works dokunuşlarıyla canlandırmak için, kuraq works dekoratif ürünler online satış sitesinde herkes kendine göre bir şeyler bulabilir )

Bulamazsa özel tablo tasarımı sipariş edebilir.

 

Yorumlarınla destek olmayı unutma )

İletişime geçmek için kuraq@kuraq.com adresini de kullanabilirsin.

 

Bir cevap yazın